Találkozásom a Mikulással

Megérkezésem után nem sokkal, 2017. december elején a kollégáim többször emlegették, hogy a kisgyerekeik már várják a Mikulást. Sosem hallottam róla, de most megtudtam, ki ő…

December 6-án Miklós nap van, Szent Miklós ünnepnapja. (Az ő nevéből jön a Mikulás.) Az ünnep környékén a boltok már tele vannak, hagyományosan piros színű kis csomagokkal, amiben finomságok vannak, többnyire édesség (pl. csokoládé), illetve gyümölcs, mogyoró, dió…a jó gyerekeknek. Aki rosszalkodott, állítólag virgácsot is kap (kis vesszőt, ágacskát), figyelmeztető jelleggel.  Ilyenkor Mikulás plüssfigurákat is lehet kapni, többet is láttam, az egyik még nálam is nagyobb volt.

nagy Mikulas
óriási Mikulás

Az én Mikulás-estém nagyon izgalmasra sikerült, mert a szállásadóm, – aki egyben a kollégám is – azt mondta, hogy a kitisztított cipőmet készítsem elő.
Hát jó! – gondoltam, és tükörsimára tisztítottam a csizmámat és a többiek lábbelije mellé tettem. Ez nyilván valamilyen különleges szokás – gondoltam.

És valóban.

Telt, múlt az idő, beesteledett, a háziak is nyugovóra tértek, én pedig egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valami van a cipőmben.

Mikulas (3)
Ajándékot kaptam én is! Alig fért a cipőmbe, én meg alig fértem bőrömbe! 🙂

Nem tudtam, hogy a meglepetés a cipőben landol, (csoda hogy a Mikulás észrevette a kis csizmám), de nagyon örültem az angyal, mackó és Mikulás formájú csokoládéknak. Már értem, miért szeretik úgy a gyerekek ezt az ünnepet! Amúgy odahaza, Indiában én nem nagyon szoktam csokoládét enni, de kedves volt a Mikulástól, hogy rám is gondolt.

A virgácsot persze túlzásnak éreztem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: