Megint esik

Megint esik. Lehet, hogy a Medárd-napi eső az oka az egésznek? A magyar népi hagyomány szerint Medárd napja (jún.8.) időjósló nap. Eszerint, ha ezen a napon esik, akkor bizony negyven napig esik, de “Medárdus napja ha tiszta, nem jő a rossz idő vissza“.

A Medárd-napi esőzések tudományos magyarázata a nyári monszun jelenség, ami azért itt Európában enyhébb, mint Dél-Ázsiában. Indiában nincs időjósló nap, de monszun ott is van, sőt, az az oka a fülledt, meleg, esős évszaknak, ami júliustól októberig tart. Én hozzá vagyok szokva a nedves levegőhöz és a borús időjáráshoz, a tartós esőzésekről nem is beszélve. Aki viszont a jelzett időszakban turistaként jár az országban, csapásként éri meg, hogy esik, a ruhák nem száradnak meg, állandóan párás meleg van és a nap sem süt.

Indiai tartózkodás idejére, (meg amúgy is), ajánlom a természetes alapanyagú ruhákat, mert egyéb anyagok (pl. a bőr) igen rosszul viselik a párát.

Most a Hopp Múzeum kertjében is minden csupa víz, még az indiai elefántot mintázó szobor lábán megtelepedett katicabogár is tele van vízcseppekkel, a növények persze kirobbanóan zöldek.:)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: